Barion Pixel

Gyermekek és a nátha

Defendyl-Imunoglukan P4H® szerkesztő

A nátha és az egyéb légúti megbetegedések a leggyakoribb okai az óvodából vagy a munkából való hiányzásnak. A nátha és a köhögés könnyen terjed egyik gyermekről a másikra az iskolákban, óvodákban vagy bölcsődékben. A gyermekek egyébként is fogékonyabbak a náthára, mint a felnőttek, hiszen az ő immunrendszerük még kevésbé fejlett – minden alkalommal, amikor a szervezetünk találkozik egy vírussal, immunitás alakul ki vele szemben.

Mikor forduljon orvoshoz?

A gyermekorvosok és a háziorvosok gyakran túlterheltek a téli hónapokban, amikor számos esetben enyhe megbetegedéssel, köhögéssel és náthával fordulnak hozzájuk az emberek. Nátha és köhögés esetén nem feltétlenül szükséges orvoshoz fordulni, helyette keresse fel inkább gyógyszerészét, aki segít kiválasztani a legoptimálisabb kezelést.
Gyermekek évente akár 8 alkalommal is elkaphatnak megfázásos megbetegedéseket.

A légúti megbetegedések 90%-át vírusok okozzák

Az emberek gyakran keresik fel nátha és köhögés esetén orvosukat azzal az elvárással, hogy antibiotikum kezelést írjon fel nekik. A legtöbb esetben az antibiotikum hatástalan, így a legjobb tanács az, hogy bújjon be a paplan alá, igyon rengeteg folyadékot és izzadja ki. Az immunrendszer elégtelen működése esetén a természetes eredetű immunmoduláns készítmény, az IMG® segíthet a szervezet természetes ellenálló képességének növelésében.

Tudta?
Dohányzó szülők gyermekei nagyobb eséllyel szenvednek a náthától és köhögéstől.